Jakobsoni talupäev 2024

Vaiatu Küla Selts sai 2024. aasta algul Eesti Kultuurkapitalilt toetust summas 420.- eurot.

Taotletud summaga tasuti 12. mail 2024 toimunud Jakobsoni Talupäeval esinenud rahvamuusika kollektiivi Kert Krüsban ja Karl Kobin esinemise eest.
Jakobsoni talupäev on traditsiooniline kevadine laat, mille juurde kuuluvad olulise osana rahvakultuuri eeskava ning õpitoad, kus õpetatakse vanu töövõtteid ja muud piirkondlikku tava. Talupäeva käigus toimus uute kartulisortide esitlus.
Sündmuse korraldamise eesmärk on hoida elus kohalikke traditsioone.
Talupäeva eeskavas esinesid rahvakultuurikollektiivid: Torma puhkpilliorkester, Torma kapell, Torma naisrühm ja Vaiatu naisrühm Somel ning Kert Krüsbani rahvamuusikaansambel. Lastega mängis Mullamutt Mutt ja päeva juhtis C.R.Jakobsoni rollis Paul Abram.